5 najboljih blogova za developere

Da li vam je potrebna pomoć oko koda? Da li vas interesuju novi trendovi u industriji? Možda samo želite da pročitate duhovite istinite priče o tome šta muči programere. Evo našeg predloga koje blogove bi bilo dobro da pratite.

Wtech team - Jan 10, 2023

Da li vam je potrebna pomoć oko koda? Da li vas interesuju novi trendovi u industriji? Možda samo želite da pročitate duhovite istinite priče o tome šta muči programere. Evo našeg predloga koje blogove bi bilo dobro da pratite. 

  1. Stack Overflow Blog - Sa preko 100 miliona posetilaca svakog meseca, ovo je jedan od najpopularnijih sajtova na svetu. Stack Overflow je popularna platforma za deljenje znanja napravljena za programere širom sveta. Aktivni korisnici ove veb stranice su programeri, dizajneri, softverski inženjeri, studenti, ali i obična publika zainteresovana za razvoj veba. Stack Overflow funkcioniše tako što pojedinci postavljaju pitanja u vezi sa problemima sa kojima se sreću u radi, dok ostali daju odgovore o tome kako su oni uspeli da ih reše. Naglasak na dvosmernom razgovoru i altruističkom mentorstvu čini da ovaj sajt bude mnogo više od bloga za programere – on je postao moćna zajednica.
  2. Coding Horror - Ovaj blog, koji je pokrenuo developer Jeff Atwood, pokriva niz tema u vezi sa razvojem softvera, uključujući programske jezike, najbolje prakse i vesti iz industrije. Poznat je po svom duhovitom stilu pisanja i specifičnoj perspektivi koja se bavi realnim dnevnim aktivnostima sa kojima se susreću developeri u svom poslu. 
  3. The Daily WTF - Ovaj sajt čine duhoviti blog postovi koje su pisali sami korisnici. Ljudi iz IT industrije dele sa celim svetom momente koji su ih naterali da kažu WTF. Od lošeg prodžekt menadžmenta do sumnjivih odluka prilikom kodiranja. Ako želite da se nasmejete dok čitate kako se stvari ne bi trebalo raditi, ovo je pravi blog za vas. 
  4. DEV Community - Sa više od 600.000 developera, DEV Community je mesto za saradnju i umreženo učenje. Iako je ovaj blog više orijentisan prema početnicima i entuzijastima, i dalje je prepun zabavnih i informativnih članaka. Sajt je dizajniran na takav način da programeri imaju mogućnost da sarađuju kako bi zajedno dolazili do rešenja. Sa strategijom mrežnog učenja, DEV Community je stvorio idealan prostor za usavršavanje veština koje mogu doprineti napretku u karijeri.
  5. HackerNoon - Više od 150.000 pisaca iz najrazličitijih oblasti doprinose da ovaj blog bude jedan od najboljih u svetu tehnologije. HackerNoon pokriva sve, od vesti o veštačkoj inteligenciji i blokčejna do video-igara. Od startapa do gigantskih kompanija, Hackernoon piše o tehnološkim inovacijama koje se dešavaju širom sveta. Širok izbor tema, za svakog po nešto, bez obzira da li ste nedavno diplomirali, da li upravo pokušavate da dobijete svoj prvi posao ili ste iskusni profesionalac. 

Da li imaš neko pitanje
za nas?

Kontaktiraj nas